Pentru mai multe detalii, va rugam sa selectati din lista de mai jos website-ul Parohiei

Program de lucru:
Luni - Vineri: de la 8.00 la 16.00 (cu excepţia sărbătorilor legale şi bisericeşti)

 

...

Mai multe detalii
TÂRNOSIREA BISERICII DE LA PAROHIA ŞINDRILIŢA, PROTOPOPIATUL ILFOV NORD

 

 

 

Cu Binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în dimineaţa zilei de Duminica, 2 noiembrie 2014 se va oficia slujba de târnosire a bisericii cu hramul "Sf. M. Mc. Gheorghe" - parohia Şindriliţa, Protopopiatul Ilfov Nord, comuna Găneasa, judeţ Ilfov, de către delegatul Preafericirii sale Preasfinţitul părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar eparhial, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Această biserică a fost zidită între anii 1904-1914 cu ajutorul locuitorilor satului, biserica din satul Şindriliţa a fost la început filie a Parohiei Găneasa, iar mai târziu parohie de sine stătătoare.

S-a târnosit pentru prima dată această biserică în ziua de 6 iulie 1914 de către Preasfinţitul Părinte Evghenie Piteşteanul, episcop vicar al Episcopiei Argeşului, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi. 

În anul 1953, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire patriarh Justinian şi cu stăruința preotului paroh G. Georgescu, s‑au efectuat lucrări de renovare a bisericii. 

Din anul 2009, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a început pictarea din nou a bisericii în tehnica „al fresco” de către pictorul bisericesc Liviu Vâja. 

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi cu sprijinul enoriaşilor, au fost finalizate lucrările de pictură în data de 18 iulie 2014, împreună cu alte lucrări de reparații la zidurile exterioare şi interioare ale bisericii, prin grija preotului paroh Constantin Protopopescu. 

Cu acest prilej, biserica Parohiei Şindrilița a primit ca ocrotitoare şi ca al doilea hram pe „Sfânta Muceniţă Filofteia de la Curtea de Argeş”.Inapoi la pagina de noutati
 
Protoieria Ilfov Nord, 2010 toate drepturile rezervate.