Pentru mai multe detalii, va rugam sa selectati din lista de mai jos website-ul Parohiei

Program de lucru:
Luni - Vineri: de la 8.00 la 16.00 (cu excepţia sărbătorilor legale şi bisericeşti)

 

...

Mai multe detalii
SFINTIRE OTOPENI - 10 SEPTEMBRIE 2016 SFINTIRE OTOPENI - 10 SEPTEMBRIE 2016

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfinţit sâmbătă, 10 septembrie 2016, Biserica Naşterea Maicii Domnului din Otopeni. Alături de Patriarhul României s-a aflat şi Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

După slujba de sfinţire, Preafericirea Sa a acordat locașului de cult și al doilea hram, închinat Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

În cuvântul său, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a vorbit despre importanţa sfinţirii unei biserici care este o poartă spre Cer.

Această biserică este o mare binecuvântare, pentru că sfinţirea unei biserici înseamnă deschiderea unei noi porţi a Cerului. Sfinţirea unei biserici este binecuvântare pentru parohia respectivă, dar şi pentru toată zona. Este o lucrare anevoioasă, dar după sfinţire rămâne bucuria că am făcut ceva care durează mai mult decât viaţa noastră, ceva care rămâne după noi şi dincolo de noi. De aceea, ctitorii sunt pomeniţi în Biserica Ortodoxă ca fiind «fericiţii şi pururea pomeniţii ctitori». Ei vor fi pomeniţi şi când nu mai au pe nimeni din neamul lor pentru că vor fi pomeniţi aici la toate slujbele care se săvârşesc în această biserică. Este o mare binecuvântare să fii ctitor de biserică şi să fi contribuit la zidirea şi pictarea ei, a spus Preafericirea Sa.


Inapoi la pagina de activitate
 
Protoieria Ilfov Nord, 2010 toate drepturile rezervate.